Keskkonnainspektorid tabasid elektrilise püügivahendi müüja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövpüüdjailt konfiskeeritud elektriline püügivahend.
Röövpüüdjailt konfiskeeritud elektriline püügivahend. Foto: Ove Maidla.

Keskkonnakaitseinspektorid tabasid Harjumaal elektrilist kalapüügivahendit müüa üritanud mehe ja alustasid tema suhtes väärteomenetluse.

Ajalehe Kuldne Börs kaudu keelatud püügiriista müüa soovinud meest ootab rahatrahv, samuti pidi ta ebaseadusliku püügivahendi inspektoritele loovutama.

«Alates 2007. aastast seisab kalapüügiseaduses säte, mis keelab lisaks elektripüügile ka elektripüügivahendi valmistamise, omamise, võõrandamise, transportimise ja kasutamise, välja arvatud kalavarude uuringute eesmärgil,» selgitas keskkonnainspektsiooni pressinõunik Leili Tuul.

Seaduserikkumise eest on ette nähtud rahatrahv füüsilisele isikule kuni 18 000 krooni ja juriidilisele isikule kuni 50 000 krooni.

Keskkonnainspektsioon annab teada, et kuna kõik toimingud elektripüügivahenditega on keelatud, siis on inspektsioon kuni käesoleva aasta lõpuni valmis neid omanikelt vastu võtma ning vabatahtlikele toojatele karistusi ei määrata.

Elektripüügivahendist loobuda soovijad peaksid võtma ühendust oma maakonnas paikneva keskkonnainspektsiooni struktuuriüksusega ning ebaseadusliku püügiriista üleandmise suhtes kokku leppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles