Tallinna uus jäähall võib kerkida Lasnamäele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored vajavad pealinnas rohkem kohti talviste spordialade harrastamiseks.
Noored vajavad pealinnas rohkem kohti talviste spordialade harrastamiseks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Lasnamäele jäähalli rajada võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

Umbes 1,9 hektari suurusele tühermaale Lavamaa tänaval Loopealse asumis luuakse võimalus ehitada kuni kahekorruseline kahe jääväljakuga jäähall.

Hoone esimesel korrusele kavandatakse peale kahe jääväljaku veel vestibüüli, ruume sportlastele ja treeneritele, baari, äriruume ja tehnilisi ruume.

Teisele korrusele tulevad treeningsaalid, majutusruumid ja tehnilised ruumid. Alale on planeeritud 137 parkimiskohta autodele ja neli parkimiskohta bussidele.

Perspektiivikas koht

Planeeritavast alast põhja poole jäävad Tallinna linna omandis olevad hoonestamata elamumaa sihtotstarbega krundid, lõuna ja lääne poole jääb reformimata riigimaa. Planeeritavate kinnistutega külgneb Rahu tee rajamiseks reserveeritud maa-ala.

Lähim väljaarendatud ala on ida poole jääv Katleri elurajoon, kus asuvad Katleri põhikool ja staadion.

«Tallinnas on jäähalle ilmselgelt liiga vähe,» tõdes abilinnapea Taavi Aas, kelle arvates paranevad Lasnamäele jäähalli rajamisega jäähokimängu ja iluuisutamise oskuste treenimise võimalused märgatavalt.

Aasa sõnul on tegemist perspektiivika asukohaga, arvestades, et olemasoleva Katleri elurajooni ja uute munitsipaalelamute lähedusse on tulevikus kavas rajada uued elurajoonid.

Detailplaneeringu koostas Tallinna linnaplaneerimise ameti tellimusel osaühing Vainik RM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles