Mustamäel avas uksed tulevikuhaigla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioonitoa valgustite spekter võimaldab eristada operatsiooni ajal erinevate omadustega kudesid.
Operatsioonitoa valgustite spekter võimaldab eristada operatsiooni ajal erinevate omadustega kudesid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves avas täna Mustamäel Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) uue korpuse, mis on sisustatud tehnika viimase sõna järgi.


Viiekorruselises hoones on peaaegu 30 000 ruutmeetrit pinda ning seal saavad endale uued ruumid erakorralise meditsiini keskus, 18 saaliga operatsiooniplokk, 40-kohaline intensiivravi keskus, 30-kohaline erakorraline sisehaiguste osakond, radioloogiakeskus, nukleaarmeditsiini osakond ning kiiritusravi osakond. Samuti haigla apteek ja sterilisatsiooniosakond.

«Tegemist on nüüdisaegseima haiglahoonega Läänemere regioonis - tehnoloogiliselt sajaprotsendiliselt digitaalne ja tänapäevane, logistiliselt innovaatiline ja kõrge efektiivsuspotentsiaaliga, kõrgeima võimaliku ohutusastmega nii patsiendile kui ka personalile,» lausus PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik.

Ta lisas, et muuhulgas suudab uus haiglakorpus toimida ka Tallinna ja üleriigiliste suurõnnetuste meditsiinilise abi keskusena. «Uues korpuses loodud kõik eeldused selleks, et erakorralise meditsiini keskus koostöös intensiivravi keskuse ning erialaosakondadega suudaks suurõnnetuse korral ühe-kahe tunni jooksul tõsta erakorraliste patsientide vastuvõtu võimekust kuni 50 protsendi võrra, seejuures vajadusel avades uue korpuse kahes aatriumis 38 kolmanda astme intensiivravi lisavoodikohta,» selgitas Allik.

Haigla osakonnad kolivad uutesse ruumidesse järk-järgult tuleva aasta esimese paari kuu jooksul. Esimesena alustab uues korpuses tööd erakorralise meditsiini keskus, mis hakkab patsiente vastu võtma 2010. aasta jaanuari kolmandal nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles