Üliõpilased avaldavad Vabaduse väljakul meelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal avaldasid üliõpilased meelt Mustamäel trollide lõpp-peatuses.
Eelmisel nädalal avaldasid üliõpilased meelt Mustamäel trollide lõpp-peatuses. Foto: Liis Treimann.

Homme kell kaks algab Vabaduse väljakul üliõpilaste meeleavaldus Tallinna linnavõimu kavandatud tudengite sõidusoodustuste kaotamise ja ühissõidukite piletihinna tõstmise vastu.


«Tegemist on meeleavaldusega linna plaani vastu kohelda tudengeid ebavõrdselt. Meie eesmärk on näidata kõigi maakondade tudengite ühtsust. Näitame poliitikutele, et meiega tuleb arvestada! Ootame arvamust avaldama üliõpilasi kõigist 15 maakonnast üle Eesti!» seisab meili teel levivas üleskutses.

Kohaletulijatele lubatakse muusikat ning sooja jooki ja toitu. Meeleavaldusel esinevad tudengiesindajad ja näitlejad. Kutse meeleavaldusele on saadetud ka linnapea Edgar Savisaarele.

Ühtlasi teeb Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) linnavalitsusele ettepaneku kutsuda tudengite sõiduõiguse probleemi lahendamiseks kokku koosolek, kus osaleksid nii vabariigi valitsuse, omavalitsusliitude, üliõpilaste ja Tallinna linnavalitsuse esindajad.

Koosolek peaks üliõpilaste hinnangul toimuma enne Tallinna 2010. aasta eelarve vastuvõtmist, mis saab teoks selle nädala neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles