Pärast ajaleheartiklit kadusid Märt Sultsi arvutist kõik andmekaustad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults.
Märt Sults. Foto: Liis Treimann.

Kopli sundüürnike seltsingu juht ning Tallinna kunstigümnaasiumi direktor ei uskunud oma silmi, kui pärast Postimehes ilmunud artiklit sundüürnike kaebusest Eesti riigi vastu Euroopa Inimõiguste Kohtus olid tema arvutist kõik andmekaustad kadunud.


«Töötasin veel esmapäeva õhtul kodus arvutiga ja kõik kaustad olid alles, kuid eile hommikul avastasin õudusega, et kaustu enam ei ole,» ütles Sults. «Kõige kahtlasem on just see, et alles oli jäetud vaid see kaust, kus hoian oma BMW liisingu maksedokumente. See info sissemurjat ei huvitanud.»

Sults helistas kohe hot-serverit haldavasse Elioni ning sai esimese hooga teada, et tema arvutisse on mingit kanalit pidi sisse tungitud. Lubati eilse päeva jooksul midagi täpsemalt ütelda, kuid õhtuks ei saanud Sults sugugi targemaks. Niipalju sai ta teada, et tasuta serverites võib aeg-ajalt selliseid asju ikka juhtuda.

Koolijuht on kindel, et serverist kadunud kaustadest soovis keegi saada infot Sultsi suhtlusringkonna kohta. Ajaleheartiklis oli ju kirjas, et Kopli sundüürnike esindajad suunduvad lähipäevil Stockholmi, et kohtuda seal advokaadiga, kes esindab neid Strasbourgis Euroopa Inimõiguste Kohtus.

«Minu arvutis ei olnud aga mingeid andmeid selle advokaadi kohta, sest ma suhtlen temaga tavalise kirja teel,» mainis Sults. «Minu arvuti kaudu ei olnud ka broneeritud Stockholmi sõidu pileteid. Seda tehti hoopis mujalt. Aga Rootsi sõidavad meie inimesed igal juhul.»

Sults lisas, et andmekaustade kaotsiminek on temale loomulikult suur löök, sest ta on paljust vajalikust infost ilma. Kadunud asjade hulgas on ka Paljassaarde tehissaarte ehitamise materjale.

Eile õhtul, kui Elionist ei tulnud ühtegi mõistlikku vastust, pöördus Sults kapo poole. Täna hommikul helistas kapo ametnik ning veidi hiljem IT-asjatundja, kellega Sults leppis kokku, et spetsialist tuleb reedel tema arvutit uurima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles