Eesti Raudtee paneb vandaalide tabamise eest preemia välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargused raudteel toimuvad samas piirkonnas ja seega on põhjust arvata, et tegutsevad samad inimesed.
Vargused raudteel toimuvad samas piirkonnas ja seega on põhjust arvata, et tegutsevad samad inimesed. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Raudtee paneb välja preemia 25 000 krooni suuruse preemia info eest, mis viib raudtee juhtimisseadmete rüüstajate tabamiseni.


«21. detsembri varahommikul ja õhtupoolikul varastati Pääskülas raudtee liiklusjuhtimisseadmetest metalldetaile. Kui vargad teenivad metalli müügist


tuhatkond krooni, siis Eesti Raudteele küünib kahe vargusjuhtumiga tekitatud


materiaalne kahju 100 000 kroonini,» ütles Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Glase sõnul häiris seadmete lõhkumine raudteeliiklust, sest takistas
rongiliikluse juhtimist, reisirongide graafikus püsimist, ülesõitudele
paigaldatud tõkkepuude ja valgusfooride tööd.

Eelmine samasuguste varguste laine toimus tänavu oktoobri keskel, kui seadmeid rüüstati Tallinnas Järve ja Ülemiste jaamas. Tookord välja pandud 5000-kroonine pearaha varaste tabamiseks ei viinud küll tulemuseni, kuid peatas vähemalt varguste seeria.

Eesti Raudtee pöördub inimeste poole palvega, mitte jääda ükskõikseks, kui raudteel on näha liikumas ja askeldamas kahtlasi inimesi. «Palume teatada sellest viivitamatult politseile, sest kõrvaliste isikute viibimine raudteel on keelatud ja selle eest võib seadust rikkuvaid inimesi karistada kuni 3000 krooni suuruse rahatrahviga,» ütles Glase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles