Fritze palganumber üllatas Jänest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes
Laine Jänes Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Laine Jänes ütles, et tal on sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liikme Mikko Fritze palga suurust raske kommenteerida, sest polnud sellest varem teadlik.

«Saanud täna teada selle numbri, olin ise ka väga üllatunud. Tegemist on linna ja töövõtja vahelise lepinguga, mis on konfidentsiaalne ja mille kohta pole varem infot levitatud,» sõnas minister valitsuse pressikonverentsil.

«Ma ei oska sellest muud midagi arvata, kui et see on suurem kui ministri palk,» lisas Jänes.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo lisas omalt poolt, et avaliku sektori palgateema on kahtlemata oluline ning need palgad peavad olema paigas ja õiglased.

«Rahaasjades peab olema usalduse tekitamiseks piisav selgus, täna see ei ole läbipaistev. Aga küsimus tuleb esitada ilmselt sihtasutuse nõukogu esimehele. Ma loodan, et tal on selle kohta asjalikud selgitused ja siis selle põhjal on võimalik otsustada, kas see palgamäär on põhjendatud ja missuguste ülesannetega niisuguseid palkasid Tallinna linna juhtimisel määratakse,» ütles Aaviksoo. 

Tallinna linnapea Edgar Savisaare vastusest arupärimisele linnavolikogus selgus, et sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Mikko Fritze saab kuus palka 82 000 krooni. Eelmise aasta lõpus konkursi korras tööle võetud teine juhatuse liige, endine Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, saab palka 50 000 krooni kuus. 

Kultuuripealinn ohus pole

Kultuuriminister rõhutas samas, et ažiotaaž ja hirmutamine Tallinn 2011 programmi ärajäämise ohust rahanappuse tõttu on üle pakutud. Jänese hinnangul teeb ajakirjanduses tülitsemine meie mainele kindlasti kahju.

«Kinnitan, et riik toetab kultuuripealinna projekti ja on huvitatud, et see kindlasti toimuks. Kui linn ei peaks mingil põhjustel suutma seda edasi viia, on riigi vastutus seda jätkata. Kinnitan, et riik häbisse ei jää.»

Jänese sõnul oodatakse kultuuripealinna programmi juhte jaanuarikuu jooksul valitsuskabinetti, et nad annaksid täpse ülevaate kavandatud üritustest ja kalenderplaanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles