Korrusmajade maamaksu maksavad korteriühistud

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk
Tallinna abilinnapea Eha Võrk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Eha Võrk märkis, et pealinnas maamaksu alammäära tõstmine mõju väga ei avalda, kuna suur osa inimesi maksab maamaksu läbi korteriühistute.


«Ei ole nii, et iga korteriomanik maksab eraldi. Korteriühistud kannavad maksed üle maksu- ja tolliametile,» ütles Eha Võrk.

«Kui aga nüüd korteriomanikud mitte ainult Tallinnas, vaid üle kogu Eesti otsustavad hakata ise maksma, siis on olukord rohkem kui hull,» märkis abilinnapea. Tema hinnangul võib asi valusalt puudutada väiksemaid asulaid.

«Iga sent on omavalitsustele väga tähtis, ja praeguses olukorras, kus riigi eraldised kahanevad, saaksid tillukesed omavalitsused veelgi haiget, nende hääl aga ei kosta kusagilt,» nentis Eha Võrk.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Aule Kindsigo selgitas, et nemad väljastavad maamaksuteated kohalikelt omavalitsustelt saadud andmete põhjal. «Kas siis ühistutele või korteriomanikele eraldi, vastavalt sellele, kuidas soovi on avaldatud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles