Politsei viis purjus reisisaatja töölt minema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatja trollibussis.
Reisisaatja trollibussis. Foto: Toomas Huik.

Eile hommikul oli trollis nr 5 tööl olnud reisisaatja nii purjus, et talle kutsuti järele politsei, kes ta kainenema toimetas.


«Politsei korjas tõepoolest ühe purjus reisisaatja ära. See inimene kutsuti tänaseks välja ja nüüd on ta ilmselt juba lahti lastud,» lausus trammi- ja trollibussikoondise liiklusteenistuse direktor Meelis Tartu.

Ta lisas, et viimasel ajal on reisisaatjatega seotud negatiivseid intsidente vähemaks jäänud. «Need, kes üldse ei tahtnud tööd teha, kadusid õige kiiresti ära. Nüüd on igasuguseid negatiivseid juhtumeid tunduvalt vähemaks jäänud, kuigi selliseid juhtumeid nagu eilne tuleb ikka aeg-.ajalt ette, sest see kontingent paraku on selline,» rääkis Tartu.

Siiski lähevad asjad tasapisi paremaks, sest inimestele on tema sõnul kohale jõudnud, et kuigi reisisaatja palk pole kuigi suur, kaasneb sellega haigekassakaart ja kokkuvõttes on see amet palju parem kui mitte midagi.

Küll aga lahkub nii mõnigi reisisaatja töölt selle tõttu, et on leidnud parema ameti. Iga nädal läheb sel põhjusel mitu inimest minema. Üks hiljutine reisisaatja töötavat Tartu sõnul praegu kuskil pagarina. «Siit minnakse ikka esimesel võimalusel minema. Nende elu on ikka päris karm. Reisisaatjaid on nii palju kritiseeritud, et iga inimene ei suuda sellega kaasnevat stressi taluda,» ütles Tartu.

Järgmisel nädalal hakatakse trollipargis koolitama järjekordset umbes 20 inimesest koosnevat gruppi, kes pärast paaripäevast väljaõpet kohe liinile saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles