Tallinn tahab kõik taksod kollaseks värvida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink takso.
Tallink takso. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna taksokomisjonis on arutusel küsimus, kas kõik pealinna taksod peaksid olema ühte värvi.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on linna uuel taksokomisjonil mitu ettepanekut, kuidas tuleks täiendada Tallinna taksoeeskirja ning jaanuari lõpuks peaksid muudatusettepanekud linnavalitsuse ette jõudma. «täna reguleerib taksondust ühelt poolt ühistranspordiseadus ja teiselt poolt Tallinna taksomäärus, kuid selles regulatsioonis on ikka veel liiga palju lahtisi otsi, mida kasutavad ära need taksojuhid, kes ei taha või ei suuda korrektselt tööd teha,» lausus Aas.

Ta lisas, et Tallinna taksoeeskirja täiendamisega ja praegu riigikogus arutusel oleva ühistranspordiseaduse vastuvõtmisega peaksid kõige suuremad probleemid lahenduse saama.

Seda, kas kõik taksod peaksid olema ühte värvi, on taksokomisjon Aasa sõnul mitu korda arutanud. «Siiani oleme taksode puhul rääkinud kollasest värvist ja selle põhjus on väga lihtne. Kui vaadata autoregistri andmeid, siis uute registreeritud autode seas on kollast värvi kõige vähem. Ja kui rääkida ühistranspordi kontekstis, siis oleksid nad ka hästi silmapaistvad,» ütles abilinnapea.

Esialgu pole komisjon veel otsusele jõudnud, millal ja mis värvitoon taksode jaoks kohustuslikuks muudetakse, aga taksokomisjon on seisukohal, et ühtne värv aitaks oluliselt taksoturgu korrastada. Aas lubas, et taksojuhtidele jäetakse igal juhul piisav üleminekuperiood, et nad jõuaksid oma sõidukid nõuetega vastavusse viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles