Tallinnas toimunud elumaja plahvatuses sai vigastada kaheksa inimest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast Põhja-Tallinnas elumajas toimunud plahvatuses sai esialgsetel andmetel kaheksa inimest vigastada, otsingu- ja päästetööd jätkuvad hommikul.

Häirekeskus sai teate plahvatusest Süsta tänaval asuvas kortermajas kell 2.20. Plahvatuse tagajärjel hävines kolmekordse elumaja ühe trepikoja kolmas korrus ja pööninguosa.

Päästetöötajad evakueerisid majast 32 inimest, kannatanuid on esialgsetel andmetel kaheksa, neist neli päästeti rusude alt. Kannatanute seas on kolm meest, kolm naist ning kaks last, kes kõik toimetati haiglasse.

Teiste trepikodade elanikud pääsesid koju

Evakueeritud elanike majutuse korraldab Tallinna linn. Otsingu- ja päästetööd jätkuvad varingu tõttu hommikul. Juhtunu asjaolusid selgitab kaitsepolitsei.

Päästeametist kinnitati Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et esialgu ei ole põhjust arvata, et keegi oleks veel rusude alla lõksu jäänud.

Kolmekorruselise ja kolme trepikojaga korterelamu üks trepikoda on sedavõrd varinguohtlik, et enne toestustöid ei saa alustada rusude põhjalikku läbi vaatamist ja uurimist.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Helen Kuuseoja ütles Postimees.ee'le, et hommikul käisid kohapeal eksperdid, kes tuvastasid, et teised kaks trepikoda majas ei ole ohtlikud ning inimestel lubati oma kodudesse tagasi pöörduda. 

Politsei ei kinnita gaasiplahvatuse versiooni

Seni ei ole selge, kas plahvatus toimus trepikojas või mõnes korteris. Päästeameti esindaja ütles ETV saates «Terevisioon», et maja elanike arvates võis plahvatus olla seotud gaasiga, kuid täpsemalt selgitab põhjused välja uurimine. Kell 9 asutakse toestama varisemisohtlikku piirkonda, et uurijad pääseksid sellele ligi.

Sündmuskohal Postimehe reporteriga vestelnud majaelanikud tunnistasid, et ei tundnud gaasi lõhna ning pidasid gaasiplahvatuse versiooni vähetõenäoliseks.

Kaitsepolitsei esindaja Martin Arpo sõnul on praegu vara öelda, kas tegemist võis olla gaasiga seotud plahvatusega, sest uurijad pääsevad alles praegu plahvatuskohale ligi.

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp kinnitas, et juhtumiga seoses kedagi veel üle kuulatud ei ole ning hetkel on prioriteet inimeste turvalisuse tagamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles