Majaelanikud peavad gaasiplahvatuse võimalust ebatõenäoliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses kahjustada saanud elamu Süsta tänaval.
Plahvatuses kahjustada saanud elamu Süsta tänaval. Foto: Raigo Pajula

Süsta tänava öösel plahvatanud  maja elanikud peavad ebatõenäoliseks võimalust, et plahvatus tekkis gaasist. Ametnikud soovivad õige pea gaasikütte taas avada, et süsteemid ära ei külmuks.

Kohapeal viibiv Postimehe reporter rääkis, et maja kolmanda trepikoja ülemiste korruste seinad lõhki rebinud plahvatust olid mitmed majaelanikud tajunud pigem löögi või mütsatusena, mis sarnanes raske lume kukkumisega.

Maja esimeses trepikojas elav Nikolai Kalmõkov rääkis, et kuulis kell veerand kolm öösel järsku lööki ja arvas esialgu, et maja katuselt kukkus lumi alla kellegi rõdule. Koridori läinud mees mingit gaasilõhna seal ei tundnud.

Seejärel läks Kalmõkov ka keldrisse kuuldut kontrollima, kuid ei tundnud sealgi gaasilõhna. Seetõttu oli ta veendunud, et gaasist küll maja plahvatanud polnud.

Mõne päästeametniku sõnul kontrollitakse siiski ka versiooni, et öösel toimus majas gaasiplahvatus.

24 korteriga elumaja kütab oma väike gaasikatlamaja, pärast plahvatust keerati kogu majas gaas kinni, nii et majaelanikel pole kütet ja nad ei saa teha süüa. Kella 10 paiku saabusid kohale Eesti Gaasi töötajad, kes läksid süsteeme kontrollima.

Üks Eesti Gaasi kontroll rääkis Postimehe reporterile, et nad tahavad igal juhul gaasi uuesti lahti keerata ja kütte tööle saada, sest muidu võivad nii katel kui muud torud majas kinni külmuda.

Vastashoone sai ka kannatada

Plahvatuskoha vastas asuva piirivalvesadama pääsla hoone sai plahvatuses samuti kannatada - lööklaine lõi puruks pääsla 2-3 akent ning kahjustas isegi puhketoa uksepiita. Pääslas valves olnud mees, kes ei soovinud oma nime öelda, jooksis üle tee koju, kuid tema korter oli õnneks korras.

Majaelanikud kiitsid, et pärast plahvatust anti abi väga kiiresti. Päästeameti buss, kuhu inimesed sooja viidi, oli tulnud kiiresti. Enne seda said lapsed-vanainimesed politsei ja päästeameti sõidukeis soojas olla. Kaks linnaametnikku kogusid infot selle kohta, kas keegi vajaks pärast õnnetust majutust.

Margus, noormees, kes elas hoovipoolses korteris, samuti plahvatust ei kuulnud, küll aga tundis maja värisemist. Öises plahvatuses sai kannatada kolmanda trepikoja tänavapoolne külg, ülejäänud kaks trepikoda on täiesti terved - nii aknad, uksed kui muu.

Teine majaelanik rääkis, et Süsta tänava 24 korteriga maja on väga korralik, üürivõlglasi seal pole, samuti mitte joodikuid ja pätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles