Nelja hukkunuga põlengu Tallinnas põhjustas süütamine

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Пожар. Фото иллюстративное.
Пожар. Фото иллюстративное. Foto: Karli Saul

Päästeameti kinnitusel põhjustas aasta alguses Kalamajas neli inimelu nõudnud tulekahju süütamine.


Päästeamet teatas täna, et Kalamaja tulekahjus hukkunuid ei loeta tuleohvrite hulka, sest tegemist on kuriteo ohvritega.

Esialgsetel andmetel põhjustas Koplis mahajäetud majas põlengu süütamine.

Päästeamet sai 5. jaanuaril kell 20.24 teate, et aadressil Vana-Kalamaja 48 põleb lahtise leegiga 2-korruseline puumaja.

Kohale saadeti neli päästemeeskonda, autoredel ning kiirabibrigaad. Päästetöötajate kohale jõudes põles kahekorruselise mahajäetud puitelumu teine korrus lahtise leegiga ja tuli levis esimesele korrusele ning pööningule.

Tulekahju lokaliseeriti kell 21.41. Tulekustutustööde käigus leiti põlevast hoonest neli hukkunud inimest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Carol Merzini sõnul jätkub Vana-Kalamajas toimunud ja 4 isiku surma põhjustanud tulekahju uurimiseks käivitatud kriminaalmenetlus.

Kriminaalmenetlus on Merzini sõnul algatatud karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb kahe või enama isiku surma põhjustamist ettevaatamatusest. Kriminaalmenetluse alust muudetud ei ole.

«4 inimese surma põhjustanud tulekahju tekkimist uuritakse põhjalikult, kontrollides kõiki versioone, millest täna ei saa ühtki lõplikult kinnitada,» lisas prokuratuuri esindaja.

Kuna tegemist on surmajuhtumitega, kuulub uurimine politsei pädevusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles