Märt Ringmaa jääb 15 aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa kohtupingis.
Märt Ringmaa kohtupingis. Foto: Toomas Huik

Tallinnas aastaid tagasi kahe lõhkemata jäänud pommi paigaldamises süüdimõistetud Märt Ringmaa 15-aastane vanglakaristus jäi täna jõusse, sest riigikohus ei võtnud tema advokaadi Urmas Simoni kaebust arutusele.

Simon tahtis Ringmaa õigeksmõistmist kahe lõhkemata jäänud pommi süüdistuses ning talle pensioni väljapetmise eest leebema karistuse määramist, vahendab ERRi uudisteportaal.

Eelmise aasta detsembri lõpus teatas juhtiv riigiprokurör Margus Kurm, et ta loobub Ringmaa süüasjas Tallinna ringkonnakohtus mullu novembri lõpus langetatud kohtuotsuse vaidlustamisest, sest riigikohus ei tegele tõendite hindamisega.

«Samuti ei saa riigikohus teha otsust, millega raskendatakse süüdimõistetu olukorda,» selgitas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Riigiprokurör taotles Tallinna ringkonnakohtus edutult Ringmaa süüdimõistmist kõikides plahvatuse episoodides alates 2003. aastast ning talle rangeima võimaliku ehk eluaegse vangistuse mõistmist. Samuti ei rahuldanud ringkonnakohus Ringmaa kaitsja Simoni kaebust, milles ta taotles oma kaitsealuse õigeksmõistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles