Tallinn plaanib LED-tänavavalgustite katsetänavat

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline tänavavalgustus on liiga kulukas.
Tavaline tänavavalgustus on liiga kulukas. Foto: Sille Annuk

Tallinn plaanib elektrikulu vähendamiseks katsetada uusi valgustuslahendusi, uue ideena kavatseb pealinn Kalamajas proovida LED-valgusteid.


Abilinnapea Deniss Boroditš kõneles tänasel kommunaalmajanduse seminaril elukeskkonda kujundavast valgustusest, et Tallinn saab LED- tänavavalgustite katsetänava.



«Möödunud aastal katsetasime Tallinnas vähendatud tänavavalgustuse erinevaid režiime, mille tulemusena vähenes elektrikulu mõnedes piirkondades kuni kolmandiku võrra. Järgmine etapp on tänavavalgustuses uute valgustite kasutuselevõtt. Praegu pakutakse turul erinevaid LED-valgustuslahendeid. Et leida Tallinna miljööle sobivaim variant kavandab kommunaalamet ühele Tallinna tänavale, näiteks Kalamaja piirkonda, paigaldada aastaks erinevaid LED-valgusteid ja jälgida missugune neist Tallinna tingimustesse kõige paremini sobib,» rääkis Boroditš Raepressi teatel.



Eelmise aasta novembris toimunud Hamburgi kliimakonverentsil liitus Tallinn ülemaailmse Linnapeade paktiga, mille raame võeti endale kohustuse vähendada aastaks 2020 energiatarbimist kõikides linnamajanduse valdkondades kuni 20 protsenti. «Kiirelt tegutsema sunnib meid ka see, et varsti avatakse elektriturg suurtele tarbijatele ja prognooside järgi võib see tähendada kuni 30-protsendilist hinnatõusu,» lisas Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles