Piltuudis: tööotsijate järjekord lookles silmapiiri taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad Tallinna lauluväljakul tööbörsil.
Tööotsijad Tallinna lauluväljakul tööbörsil. Foto: Toomas Huik

Täna Tallinnas lauluväljaku ruumides korraldatud tööbörs meelitas kohale hinnanguliselt kuni 5000 tööotsijat, nii et enne börsi avamist lookles sissepääsu ootavatest inimestest järjekord lauluväljaku hoonest Oru väravani.


Veidi enne kella 12 hakati inimesi jaokaupa siseruumidesse laskma ning ukse ees läks lahti kõva tunglemine. Tööbörsile minejate seas oli nii noori kui vanemaid inimesi, rohkem torkas silma vene keelt rääkivaid tööotsijaid.

Osa tööotsijaid oli lauluväljaku ukse taga koha sisse võtnud juba kella üheksa paiku hommikul, et esimestena sisse pääseda.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul ei osanud ta ette näha sellist rahvamassi. Ta lisas , et kohaletulnud andsid hea läbilõike Tallinna töötutest - kohal oli eestlasi ja venelasi, noori ja vanu, põhi- ja kõrgharidusega inimesi.

Teniste mainis, et kui majanduskasvu ajal on töötud põhiliselt pärit riskigruppidest, siis nüüd oli lauluväljakule tulnud ka palju kõrgharidusega inimesi.

Tallinna linna korraldataval tööbörsil tutvustatakse ja pakutakse täna ligi 400 sotsiaalset töökohta.

Teniste on varem öelnud, et linn laiendab sel aastal sotsiaalsete töökohtade ringi ning lisaks reisisaatjate ja koristajate kohtadele luuakse uusi sotsiaalseid töökohti sotsiaalhoolekande ja heakorra valdkonnas.

Hinnanguliselt pakub Tallinn tänavu 2500 töötutele rakendust erinevates valdkondades, neist 1500 sotsiaalsetel töökohtadel.

Linnaeelarves on tänavu sotsiaalsete töökohtade loomiseks ette nähtud ligikaudu 70 miljonit krooni.

Kui mitte varem, siis sügisel korraldab linnavalitsus kindlasti järgmise tööbörsi, sest selleks ajaks lõpevad ka praeguste reisisaatjate töölepingud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles