Nõmmel tegutseb Vanameeste Klubi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Nõmmel tegutseb juba viiendat kuud omalaadne klubi, kus soliidses eas härrasmehed koos käivad ja tarka juttu kuulavad-räägivad.


«Panin tähele, et tänavail kõnnib palju kurbade nägudega vanemaid mehi, kes poekott näpu otsas, tülpinult kodu poole astuvad. Mõtlesin, kas neil on seal koduski ootamas kedagi, kellega juttu vesta. Nii tekkiski mõte luua suhtlemisvõimalus väärikas eas üksikutele meestele ja miks mitte ka neile, kel ainuüksi oma naisega suhtlemisest väheks jääb,» rääkis idee algataja Urmas Lepik. Teine oluline eesmärk on ajaga tasa püsida, samuti ennast kuhugi kuuluvana tunda.

Ajalehes «Nõmme Sõnumid» ilmunud kuulutuse peale vastas esialgu mõni üksik, kel oli nii palju huumorimeelt, et julges ennast vanameheks nimetada. «Ega me selliseid, kes seda nime pelgavad, väga tahagi, sest need on liiga tõsised,» lausus Lepik. Teadlikult pandi uks kinni nende ees, kes tahtsid sellist uudset rahvaalgatust poliitilistel eesmärkidel ära kasutada.

Tänaseks on MTÜ Nõmme Vanameeste Klubi nimekirjas juba paarkümmend meest, kellel vanust 59 ja 84 eluaasta vahel ja haridust seinast seina. Mingeid piiranguid peale poliitikakeelu pole klubile pandud - tulla võivad kõik, kel huvi ja tahtmist. Ka liikmemaks, 25 krooni kuus, peaks olema kõigile jõukohane.

Esialgu käiakse koos Pääsküla Gümnaasiumi tühjaks jäänud klassiruumis, kus on mõne asjatundja esineja toel jutuks olnud nii vabamüürlus kui X-failid, taoistlik maailmakäsitlus ja tänapäeva ajakirjandus. Järgmisena tuleb diskussiooni kliimamuutustest käivitama Andres Tarand.

Kavas on ka mitmed väljasõidud nii Nõmme muuseumi kui Tallinna vanalinnaga tutvumiseks, aga ka põhjarannikule ja suvel Soome Turu saarestikku kalale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles