Katuselt kukkunud jää purustas ridaelamute terrassid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Tuulnal lõhkusid katustelt kukkunud suured jääkamakad mitme ridaelamuboksi terrasside kohal olnud varikatused.


Kuna katustel lumetõkkeid polnud, vajutasid ilmselt kehvasti soojustatud katuse tõttu tekkinud suured jäätükid varikatused sisse.

«Ma olin ise kodust ära, kui laps helistas kell üks öösel, et maja variseb kokku,» rääkis ühe kannatada saanud ridaelamuboksi perenaine Svetlana Jürisaar. Ta lisas, et asi läks niigi õnnelikult, sest jääkamakad vajutasid sisse varikatuste majapoolse osa ning kukkusid üsna akende lähedale. Kui mõni selline jäätükk aknasse oleks lennanud, oleks see võinud vigastada ka majades olnud inimesi.

Õnnetus tõi välja ka hoonete ehitusvead. Nii selgus, et terrasside kohal olnud varikatused olid kinnitatud hoone seina külge vaid umbes 7 cm pikkuste kruvidega.

Seda, et kindlustus õnnetuse kahjud korvaks, Jürisaar eriti ei usu. Ka ridaelamute ehitajalt pole midagi loota, sest arendaja olevat juba ammu Austraaliasse putkanud. Purunenud varikatus on Jürisaare sõnul köömes, sest arendaja teiste tegematajätmiste tõttu võidakse nii tal kui naabritel peatselt vesi kinni keerata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles