Tallinn plaanib vaestele tasuta bussisõitu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekutoetuse saajad võivad kevadel saada õiguse ühissõidukites tasuta sõita.
Toimetulekutoetuse saajad võivad kevadel saada õiguse ühissõidukites tasuta sõita. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus kavandab toimetulekutoetust saavatele inimestele õigust bussi, trammi ja trolliga tasuta sõita.


Viimase aastaga on toimetulekutoetuse saajate arv Tallinnas kolmekordistunud, kirjutas Pealinn. «Toimetulekutoetuse saajate hulgas on küllalt palju kooliealisi lapsi, kelle vanematele käib isegi sooduspileti ostmine üle jõu,» nentis abilinnapea Merike Martinson.

«Peredele, kus vanemad otsivad aktiivselt tööl ja lapsed peavad kooli või huviringi sõiduks ühistransporti kasutama, on tasuta sõiduõigus suureks abiks, sest ainuüksi igapäevasõitudeks võib toimetulekutoetust saavas peres kuluda viiendik pere eelarvest,» lisas ta.

Tänavu jaanuaris sai toetust 2947 pereliiget. Kui nende hulgast välja arvata eelkooliealised lapsed ja eakad, kellele sõit ühistranspordis on niigi tasuta, jääb tasuta sõiduõiguse saajaid Tallinnas siiski üle kahe tuhande. «See tähendab linnale piletitulude vähenemist ligi veerand miljoni krooni võrra. Aastas teeb see peaaegu kolm miljonit,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Prii bussisõidu õigus tahetakse liita niinimetatud toimetulekutoetuse paketiga. «Kui inimene tuleb oma linnaosa sotsiaalhoolekandeosakonda toimetulekutoetust taotlema, siis sotsiaaltöötaja sisestab tema andmed OÜ Ühinenud Piletid andmebaasi ning tasuta sõidu õigus rakendub kõigile pereliikmetele alates järgmisest kuust,» selgitas sotsiaal- ja tervishoiuameti hoolekandeosakonna juhataja Uku Torjus.

Tasuta «pilet» kehtib kuu aega, seda pikendatakse ühe kuu kaupa seni, kuni inimene või pere toimetulekutoetust saab. Kui ta aga leiab taas töö või pere mingil muul põhjusel kaotab toimetulekutoetuse saamise õiguse, kaob automaatselt ka tasuta sõidu õigus.

Praeguste plaanide kohaselt hakatakse toimetulekutoetuse saajate avaldusi tasuta sõiduõiguse saamiseks võtma vastu alates aprillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles