Mupo otsib Normanni asemele uut pressiesindajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo endine pealik Kaimo Järvik.
Mupo endine pealik Kaimo Järvik. Foto: Toomas Huik.

Tallinna munitsipaalpolitsei amet kuulutab järgmisel nädalal välja konkursi pressiesindaja leidmiseks, kuna suurim linnaamet lihtsalt vajab niisugust inimest. Varem sellel kohal töötanud Henrik Normann lahkus sel nädalal ametist omal soovil.


Mupo juht Kaimo Järvik kinnitas, et enne konkursi väljakuulutamist pannakse täpselt paika kõik tingimused, millele peab tulevane pressiesindaja vastama. See peaks välistama olukorra, et kohale hakkab kandideerima igasuguseid suvalisi inimesi.

Enne Normanni tööle võtmist mupo avalikku konkurssi ei korraldanud. Järvik põhjendas seda asjaoluga, et kuna koht oli vaba, siis sai igaüks sellelele kandideerida.

«Tundus, et Normanni tööletulek tekitas niipalju poleemikat ning keerutati üles igasugust vahtu, mistõttu oleme nüüd targemad ning ei taha jätta muljet, nagu oleks meil keegi inimene tagataskus juba valmis,» ütles Järvik. «Ega ikka ei ole küll. Seetõttu teemegi avaliku konkursi.»

Ta mainis, et ajakirjanikke on erinevatest meediaväljaannetest kokku tõmmatud, mistõttu peaks sobivaid ja kompetentseid kandidaate pressiesindaja kohale olema küll. Järvik on kindel, et konkursiga saab mupo endale pädeva inimese tööle.

Mupo on Järviku sõnul praegu Tallinna linnavalitsuse kõige suurem amet, kus töötab juba 160 inimest ning see arv kasvab tulevikus veelgi. Seetõttu on vajadus pressiesindaja järele täitsa olemas, kuigi üheski teises linnaametis niisugust kohta siiani ei ole.

Ametisse võetakse ikkagi peaspetsialist, mitte otseselt pressiesindaja. Tema palk on 18 800 krooni, kuid katseajal saab ta veidi vähem.

Normann esitas sel nädalal puhkuselt naastes ise lahkumisavalduse, mille Järvik kohe ka rahuldas. Normann jõudis mupos tööl olla umbes neli kuud ning ajakirjanikele tekitas temaga sel ajal suhtlemine tõelist peavalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles