Kopli trolliliin lüheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe paraadi ajal on ühissõidukid suunatud ümbersõidule.
Kaitseväe paraadi ajal on ühissõidukid suunatud ümbersõidule. Foto: Peeter Langovits.

Tõenäoliselt 1. juunist ei sõida 9. liini trollid enam Kopli poolsaare lõppu Tallinna Tehnikaülikooli endise majandusteaduskonna, praeguse Mereakadeemia hoone juurde, vaid hakkavad tagasi Mustamäe poole pöörama Maleva trammipeatuse juures.


Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on Kopli trolliliini lühendamine juba tükk aega plaanis olnud. Põhjus seisneb selles, et alates Maleva peatusest endise Rahu kino juures sõidavad trollid kõrvuti 1. ja 2. liini trammidega Kopli poolsaare lõppu. Kuna trammiliiklus on sellel suunal üpris tihe, ei ole niisugune lahendus eriti otstarbekas.

Harjo sõnul käib praegu Kopli trolliliini lühendamise projekti koostamine ning kui kõik hästi läheb, siis peaksid trollid 1. juunist Maleva trammipeatuse juurest tagasi pöörama hakkama. Üks asi on õhuliinide ümber paigutamine. Peale selle tuleb ka praegune trollipeatus teise kohta nihutada.

«Selleks, et trollilt trammile ümberistuvad inimesed ei peaks Kopli tänavat ületama, rajame trollide lõpp-peatuse Kopli tänava äärde praeguse trammipeatuse kõrvale,» ütles Harjo. «Alles pärast seda pööravad trollid Mustamäe poole tagasi. Seal peaks uue peatuse rajamiseks ruumi jätkuma küll, aga praegu projekteerimistööd alles käivad. Katsume leida parima lahenduse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles