Kaubalennuk hädamaandus Ülemiste järvele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele maandunud lennuk.
Ülemiste järvele maandunud lennuk. Foto: Postimees

Täna hommikul kell 10.18 tegi kullerfirma DHL kaupa vedanud Poola firma EXIN kaubalennuk AN26 hädamaandumise Tallinnas Ülemiste järvele. Õnnetuse hetkel viibis pardal kuus inimest, kes pääsesid eluga, üks inimene toimetati haiglasse.


Rein Loik Tallinna lennujaamast ütles Postimees.ee'le, et tegemist oli DHLi kaubalennukiga, mis oli just saabunud Helsingist ning soovis maanduda.

Esialgsetel andmetel ei saanud lennuk esimesel katsel Tallinna lennuväljale maanduda, kuna üks lennuki telik ei tulnud välja, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Teisel ringil tekkinud mootoriprobleemide tõttu tegi lennuk hädamaandumise Ülemiste järve jääle.

Lennukis viibisid neli poolakast meeskonnaliiget ja kaks kaubasaatjat. Päästeameti kinnitusel on kõik meeskonnaliikmed elus ja kiirabi tegeleb inimeste üle kontrollimisega, üks inimene on viidud haiglasse.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt korraldab lennuõnnetuse uurimist kriisireguleerimise osakond.

Häirekeskus sai teate järvejääle kukkunud lennukist kell 10.21. Sündmuskohale sõitsid Põhja-Eesti päästekeskuse operatiivkorrapidajad, neli päästemeeskonda ja kiirabibrgaadid.

Samuti toodi kohale muud pääste eritehnikat.

DHLi Baltikumi juht Kristina Laaneots ütles, et esialgsetel andmetel jäi nii meeskond kui lennukis olev kaup terveks.

«Tegemist on regulaarlennuga, mis iga päev meile kaupa toob ja meilt viib läbi Helsingi transiidikeskuse. Pardal on regulaarne meiega liikuv kaup.»

«Hädamaandumise põhjuste kohta meil veel mingisugust teavet paraku pole,» lisas Laaneots. Samuti ei teata veel täpselt lennuki kahjustuste ulatust. 

Järve pole lennuk vajunud ning lennukil suuri kahjustusi ei ole. Rein Loigu sõnul on praegu põhiküsimus, kuidas lennuk järvejäält ära toimetada ning kas jää seni vastu peab.

Autoga mööda Tartu maanteed sõitnud pealtnägija rääkis Postimees.ee'le, et nägi enda eest lennuvälja poolt tulevat lennukit möödumas, kuid see ei võtnud kõrgust juurde, vaid hoopis kaotas ning ühel hetkel põrutas vastu jääd.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles