Kaitseväelased tõmbasid lennuki edukalt kaldani

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järve hädamaandumise teinud lennuki juures toimuvad päästetööd.
Ülemiste järve hädamaandumise teinud lennuki juures toimuvad päästetööd. Foto: Liis Treimann

Kaitseväe rasketehnika tõmbas kaldani Ülemiste järve jäässe vajunud Poola transpordilennuki AN-26.


«Lennuki jäält kätte saamine sai teoks kaitseväe erinevate väeliikide ja üksuste ning päästeameti koostöö tulemusena,» ütles päästetöödel osaleva kaitseväe logistikute meeskonna ülem kapten Kuido Põldoja. «Kaitseväe logistikute pädev väljaõpe võimaldas meil edukalt päästeametile abiks olla.»

Lennuk saadi jäält ära kella 17.38ks.

Lennuki päästeoperatsioonil osalevad kaitseväe logistikakeskus, 1. jalaväebrigaad ja õhuvägi koos päästeametiga.

Kaitsevägi liitus päästetöödega eile enne südaööd, pärast siseministeeriumi-poolset ametiabi-palvet kaitseministeeriumile.

Ülemiste järve jäässe vajunud transpordilennuki kaldani toimetamiseks toodi kohale kaks universaalset kraanat ja vintsiga varustatud 20-tonnise tõmbejõuga Saksa päritolu puksiirmasinat Mercedes-Benz Actros 4150. Järvejäässe vajunud lennuki tõstmiseks tõmbekõrgusele telliti õhuväest spetsiifilised pontoonid. Lisaks tellis päästeamet kohale 60-tonnise tõmbevõimega trossid.

Kuna lennuk on järvelt kätte saadud, saavad eksperdid peatselt hakata uurima avarii põhjuseid.

«Me korjame kokku kõikvõimaliku informatsiooni, mis võib kaduma minna, tunnistajate ütlused, dokumendid-salvestised. Proovime kätte saada pardasalvestised vraki seest, võluda sealt seest informatsioon välja ja asuda mootori kallale. Lisaks uurime dokumente, mis selle lennukiga kaasas olid,» rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialist Jens Haug «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles