Noored loodavad küüditatute mälestuseks süüdata üle 20 000 küünla

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünalde süütamine vabaduse väljakul.
Küünalde süütamine vabaduse väljakul. Foto: Peeter Langovits

Eesti noorteühendused kutsuvad inimesi neljapäeval kell 18 Tallinna Vabaduse väljakule, et mälestada 1949. aasta märtsiküüditamise ohvreid.


Neljapäeval möödub 61 aastat ühest Nõukogude võimu massilisemast repressioonist, millega küüditati üle 20 000 eestlase Siberisse, teatas üliõpilaskondade liit. Meenutamaks seda kurba sündmust ning mälestamaks märtsiküüditamise tõttu kannatanuid, kutsuvad inimesi üles süütama küünlaid Vabaduse väljakul.

Noored loodavad, et Vabaduse väljakul süttib neljapäeval vähemalt 20 535 küünalt.

«Tänavu katsume pikalt kaalutud mõtte teoks teha. Hea oleks, kui ühes linnarahvaga suudaksime süüdata nii palju vabaduse sädemeid, et tekiks kindlustunne selles osas, et küüditamise koledusi kunagi uuesti üle elada ei tule,» ütles Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Sille Lukk.

Ühenduste jaoks on aktsioon tulevikku vaatav ning plaan on seda korrata ka järgmisel aastal. Ürituse eesmärk on näidata, et Eesti noored peavad vabadust tähtsaks ja ei unusta kunagi seda, mida iseseisvuse kaotus kaasa võiks tuua.

Kõigil Vabaduse väljakule tulijatel palutakse küünlad kaasa võtta.

Aktsiooni korraldavad Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Üliõpilaskondade Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles