Tallinna teletorni taastamiseks tuli kaheksa pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn
Tallinna teletorn Foto: Postimees/Scanpix

Sihtasutuse Tallinna Teletorn välja kuulutatud Tallinna Teletorni rekonstrueerimise hankele tulnud kaheksa pakkumise maksumused jäid 88-104 miljoni krooni vahele.

Sihtasutuse esindaja Aare Siimon ütles BNS-ile, et laekunud pakkumistest kaks olid ühispakkumised, kokku osales hankel 10 ettevõtet. Hankedokumendid võtsid välja 16 firmat.

Hanke võitja selgitatakse välja järgmise nädala teises pooles, seejärel on osalejatel võimalus tulemuste vaidlustamiseks ning mai alguses loodab sihtasutus jõuda lepingu sõlmimiseni.

Hanke võitja peab olema suuteline teostama ehitustöid oma vahenditest kuni 20 miljoni krooni ulatuses kolme-nelja kuu jooksul ilma tellijapoolse ettemaksuta. Sihtasutus tagab töödele raha hiljemalt alates neljandast kuust. Hanke kestus on kokku 13 kuud.

Hanke mahtu kuulub teletorni raudbetoonist tarindite defektide likvideerimine, elektripaigaldise tööd, kütte- ventilatsioonitööd, veevarustuse ja kanalisatsioonitööd.

Samuti osalised lammutustööd seoses hoone funktsionaalse ülesehituse muutumisega külastuskeskuse ja konverentsiruumi rajamisega 1. ja 2. korrusele. Teletornile rajatakse kava järgi uus pääsla, rajatakse näituse- ja ekspositsiooniruumid 21. ja 22. korrusel, vahetatakse liftid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles