Kodulinna Maja korraldab jalutuskäigu piki linnamüüri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loewenschede torn.
Loewenschede torn. Foto: Internet

Täna, homme ja pühapäeval ning järgmisel nädalavahetusel korraldab Kodulinna Maja kuuel päeval toimuva jalutuskäigu piki linnamüüri.


Kodulinna maja perenaise Tiina Mägi sõnul jaotati ettevõtmine kuude ossa, kuna pakutava info maht ei võimalda üritust ühes osas läbi viia.

Kesklinna vanem Aini Härm peab ettevõtmist tõeliseks pärliks kõigile muinsushuvilistele.

Täna kell 16 alustatakse teekonda Viru väravalt, kust liigutakse Munakadetagusesse ja Bremeni torni. Hellemani tornis räägitakse pikemalt linnakindlustustest ja muinsuskaitsest. Teejuhiks on nimekas muinsuskaitsja Boris Dubovik.

Homme kell 16 algab teekond Bremeni torni jalamilt. Muinsuskaitsepatrooni Jaan Tamme juhatusel vaadatakse Hattorpet, Stoltingit ja Paksu Margareetat. Wulfgarditaguse torni juurde viib seltskonna Juhan Kreem, kes näitab ka linnaarhiivis leiduvaid haruldusi.

18. aprillil kell 16 algab jalutuskäik Gruesbecketaguse torni juurest. Koos Jaan Tammega külastatakse Eppingi, Plate, Köismäe ja Lowenchede torne.

23. aprillil kohtutakse Kuldjala torni ees ja vaadatakse Nunnadetagust torni ja Nunne tänavat. Teejuhiks taas Boris Dubovik. Kuldjala tornis kõneleb arhitekt Mart Keskküla linnakindlustuste restaureerimisest.

24. aprillil kohtutakse Pika Jala väravas, et liikuda koos Boris Dubovikuga Tallitorni, Neitsitorni ja Kiek in de Kökki. Lühikese Jala Väravatornis räägitakse UNESCO esindaja Maarika Valgu eestvedamisel linnakindlustuste rahvusvahelisest tähendusest.

Jalutuskäik lõppeb 25. aprillil Assauwe tornis käigu ja Karja värava otsinguga. Teejuht Jaan Tammega vaadatakse Hinket ja Viru eesväravat. Kodulinna Majas kuulatakse Rein Zobeli pajatust linnamüüri tekkest.

Osavõtuks saab end registreerida Kodulinna Maja telefonil 644 9867

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles