Ametiühing: trammide ja trollide liinimaht tuleb taastada mullusele tasemele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troll. Pilt on illustreeriv.
Troll. Pilt on illustreeriv. Foto: Raepress

Esmaspäeval toimub järjekordne läbirääkimiste voor trammi- ja trollijuhtide tuleviku üle, mille sisuks koondamiste vältimine ja liinimahtude taastamine.

Kuigi Transpordi Ametiühing läheb ettevõtte juhtkonnaga kohtuma suurte lootustega, on nad samas valmistunud ka halvimaks.

Transpordi Ametiühingu TTTK osakonna peausaldusisiku Alexander Martynenko sõnul anti linnavalitsuses küll lubadus, et trammi- ja trollijuhte koondama ei hakata, kuid see lubadus on tema hinnangul hetkel veel reaalse rahalise katteta.

«Transporditöötajad soovivad, et liinimahud taastuksid vähemalt eelmise suve tasemele. Siis on juhtidel tööd ja ka reisijad rohkem rahul,» leidis Martynenko.

Ta kinnitas, et ametiühing läheb läbirääkimistele konstruktiivselt ja heas usus, samas on tehtud ettevalmistusi pikettideks Tallinna linnavalitsuse ees juhuks, kui selgust ei tule.

Varem on Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson kinnitanud, et ühistranspordijuhid ei pea kannatama seoses elektrituru avanemisest tuleneva energiahinnatõusuga. «Me ei pea ega kavatse maksta omast taskust kinni ei elektrienergia ega mootorikütuse pööraseid hindu,» oli Peterson resoluutne.

Nii Tallinna Autobussikoondises kui Trammi- ja Trollibussikoondises on viimase aasta jooksul langetatud juhtide palku või vähendatud töökoormust kümne protsendi võrra. Toona teatas ametiühing, et teist kärperingi aktsepteerida ei kavatseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles