Ülemiste ristmiku uuendamine nõuab ajutise raudtee ehitamist

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ülemiste liiklussõlm kunagi valmis saab, hakkab see Peterburi tee poolt vaadatuna nii välja nägema.
Kui Ülemiste liiklussõlm kunagi valmis saab, hakkab see Peterburi tee poolt vaadatuna nii välja nägema. Foto: K-Projekt.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš kõneles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et Ülemiste ristmiku rekonstrueerimisel tuleb muu hulgas rajada ka ajutised ümbersõiduteed rongidele.


Hange ajutiste raudteede ehitamiseks on Boroditši kinnitusel juba välja kuulutatud. «Mai lõpus saame pakkumised sellele tööle ning juunis-juulis plaanime töödega alustada,» sõnas abilinnapea.

Liiklussõlme rekonstrueerimise projekti järgi suletakse raudtee peatee, mis ühendab Ülemiste ja Liiva jaamasid ehitamise ajal rongiliikluseks.

Kaubavagunid, mis on adresseeritud Liiva-Viljandi-Pärnu piirkonna jaamadesse, suunatakse AS Eesti Raudtee rongidega Tallinna jaama ja sealt edasi eraldi AS Edelaraudtee rongidega ülaltoodud piirkondadesse. Kuna Tallinna-Ülemiste jaamavahe on elektrifitseeritud, projekteeritakse kontaktvõrk elektrirongide jaoks ajutistel teedel eraldi projekti järgi.

Abilinnapea Boroditš selgitas veel, et kokku on ristmiku rekonstrueerimisega vaja välja kuulutada neli erinevat hanget, neist ajutise raudtee ehitamise ja elektrikaabli hanked on juba välja kuulutatud.

Kolmas hange on sadevee kollektorite rajamiseks ning viimaks ka hange teede ja tunnelite ehitamiseks.

Boroditši sõnul on Ülemiste ristmiku rekonstrueerimine teadaolevalt kõige suurem sellesarnane töö Eestis. Tööde maksumuseks on hinnanguliselt üle miljardi krooni.

Ristiku uuendamiseks on vaja võõrandada ka kümmekond kinnistut. «Osade omanikega käivad läbirääkimised ja neile ei tahaks maksumuse kohta vihjeid jagada. Loodame, et see raha on miljardi sees,» rääkis Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles