Täna öösel toodi Tallinna kolm uut trollibussi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaris Trollino madalapõhjaline trollibuss.
Solaris Trollino madalapõhjaline trollibuss. Foto: Solaris

Täna öösel toodi treilerite peal Tallinna trollibussipargi õuele kolm uut täismadalapõhjalist Solaris Trollino trollibussi.


Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) ostab sel aastal seitse 12 meetri pikkust Solaris Trollino täismadalapõhjalist trollibussi.

Esimene selle aasta uus trollibuss jõudis Tallinna 9. aprillil ja koos täna öösel saabunutega on meil nüüd juba neli uut trolli, ütles TTTK tehnikadirektor Jüri Malken.

«Lepingu järgi peaksid jaanipäevaks kõik seitse trolli kohale jõudma.»

Trollibusside tarnijaks on Poolas tegutsev Solaris Bus & Coach S.A, kes võitis 2006. aastal välja kuulutatud riigihanke. Sel aastal liinile jõudvad seitse trolli on selle hanke viimased.

Täismadalapõhjalise Solaris Trollino pikkus on 12 meetrit, põranda kõrgus 360 millimeetrit, mahutavus 33+1 iste- ning 57 seisukohta ja tippkiirus 65 kilomeetrit tunnis. Trollibussi kere on valmistatud roostevabast terasest, mille garantii on 15 aastat. Trolli elektriseadmete ja veoajami valmistaja on Tšehhi firma Cegelec.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles