Kosel koristatakse nõukogudeaegne tööstusreostus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katlamaja korsten. Pilt on illustratiivne.
Katlamaja korsten. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Endiste Kose-Risti asfaltbetoontehase ja Kose katlamaja territooriumidel hakatakse likvideerima pinnasereostust, mis on sinna tekkinud nõukogudeaegse hooletu töökorralduse ja avariide tõttu.

Peamiselt on tegu mahavalgunud õliproduktidega, mis kujutavad ohtu ümbritsevale keskkonnale, eelkõige põhjaveele.

Tööde teostamiseks korraldas Keskkonnateabe Keskus avatud riigihanke, mille võitis AS
EcoPro.

Jääkreostusega aladel lammutatakse sealsed amortiseerunud ja keskkonnaohtlikud rajatised. Samuti teisaldatakse objektide territooriumidelt pinnas, mille reostus ületab kehtestatud piirnorme.

Reostunud pinnas töödeldakse või ladestatakse selleks ettenähtud ohtlike jäätmete prügilas. Peale tööde teostamist objektid heakorrastatakse.

Tööde teostamise lõpptähtaeg on 2011. aasta maikuu. Kahe objekti kordategemine läheb kokku maksma 8,6 miljonit krooni, projekti rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Lisaks Kose-Risti asfaltbetoontehasele ja Kose katlamajale on analoogsed tööd kavas veel kaheksal riigimaal asuval objektil - Tallinnas asuvates Miinisadamas, Süsta tänava sadamas, Eesti Raudtee Kopli kaubajaamas ja Tallinn-Väike veduridepoos, samuti Lääne-Virumaal Tapa vaguni- ja veduridepoos ning Ida-Virumaal Narva ja Ahtme asfaltbetoontehastes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles