Aprillirahutuste viimase süüasja otsus jäi jõusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Westmani äri pärast pronksöist rünnakut..
Westmani äri pärast pronksöist rünnakut.. Foto: Peeter Langovits.

Aprillirahutuste viimases kriminaalasjas langetatud otsus jäi jõusse, sest riigikohus ei võtnud selles esitatud kaebust täna arutusele.

Kuna riigikohus vandeadvokaat Andres Gorkini kaebust ei aruta, siis jäi jõusse tema kaitsealusele, 26-aastasele Valter Saalistele aprillirahutuste ajal Tallinnas laamendamise eest määratud tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus kolmeaastase katseajaga, vahendas ERR Uudised.

Tallinna ringkonnakohus karmistas veebruaris massikorratustes toimepandud süütegude eest Saaliste tingimisi karistust.

Saaliste süüasja viis ringkonnakohtusse Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja, kes ei olnud rahul mehele Harju maakohtus mõistetud oluliselt leebema karistusega.

Süüdistuse järgi ei allunud Saaliste 2007. aasta 26. aprilli õhtul rahvusraamatukogu juures politseinike seaduslikele korraldustele ning loopis neid kividega, ühtlasi osales Saaliste Tõnismäe tänaval riigilipu rüvetamises, Pärnu maanteel Westmani äri rüüstamises ning muu laamendamise kõrval ka Tatari tänaval asuva Woodstocki baari ründamises ja selle akende lõhkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles