Ametiühing: kutsusime reisisaatjaid miitingule ja registreerisime koolitusele

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Trammi- ja trollibussikoondise ametiühingu teatel võis Postimehes kirjeldatud juhtumi puhul reisisaatjat miitingule kutsunud tööjuht samal ajal registreerida neid ka koolitustele ja nii kaks asja omavahel segi ajada.


Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu Tallinna trammi- ja trollibussikoondise osakonna peausaldusisik Alexander Martynenko sõnas, et alates 26. märtsist toimub ettevõttes sotsiaalsetel töökohtadel töötajate koolitus.

23. aprillil pidi toimuma esimene eestikeelne koolitus. Samuti toimub eestikeelne koolitus 7. mail ja 4. juunil, venekeelne koolitus aga 30. aprillil ja 28. mail. «Koolitusele eelnevatel päevadel registreeris reisisaatjaid nende tööjuht koolitusele. Koolitus on tasuta ja töötajad on koolituspäevadel tööst vabastatud, ja nagu seadusega on ettenähtud, nende töötasu säilib,» teatas Martynenko.

«Ametiühing kutsus kõiki ettevõtte töötajaid osalema protestiaktsioonis. Seda infot ilmselt edastas töötajatele ka reisisaatjate tööjuht,» lisas Martynenko.

Jutt sellest, et reisisaatjad saavad miitingul osalemise eest vabu päevi, ei vasta tema kinnitusel tõele. «TTTK AS abiprogrammi töötajad, kuhu kuuluvad ka reisisaatjad, on vabastatud töölt ainult neil päevil, millal toimub koolitus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles