Tallinn võib maksu nõuda ka Viljandi paadimehelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paat. foto on illustreeriv.
Paat. foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Eile said esimesed paadiomanikud paadimaksuteate, millest selgus, et maksu nõutakse ka neilt, kes Tallinnas ei ela ega tööta ja paatigi mujal hoiavad.

Põhjuseks on see, kui alus on liisitud ja omanik on liisingufirma, kes enamasti asub Tallinnas ja on maksukohustuslane, kirjutab Õhtuleht.

Nii näiteks on 1000 krooni paadimeetri eest küsitud ka Peetrilt, kes on sisse kirjutatud Viimsisse ja kelle paat sõidab merele Rohuneeme kalurite sadamast, kuid paat on liisitud SEB abiga.

Tallinna transpordiameti arenguosakonna peaspetsialist Tõnu Abel arvas mittetallinlase paadimaksustamisest, et põhimõtteliselt midagi valesti ei ole ja lisas, et SEB Liising on seaduskuulekana Tallinnale paadimaksu juba maksnud.

Transpordiameti juristi Talvo Rüütelmaa sõnul käitub Tallinn täpselt nii, nagu seadused lubavad ja kui seadused lubavad mittetallinlasi maksustada, siis süüdi selles on riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles