Pühapäeval sõidab pronkssõduri juurde eribuss

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filtri tee 9. mail.
Filtri tee 9. mail. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn paneb pühapäeval, 9. mail üheks päevaks tööle bussiliini nr 42, mis sõidab bussijaama ja sõjaväekalmistu vahel.


Tallinna Autobussikoondise pressiesindaja Sirje Rohti sõnul pannakse eribuss käima seetõttu, et rahvarohkuse tõttu ei pruugi tavaliselt sõjaväekalmistu juurde Juhkentali peatusse sõitev buss 17A Filtri teelt läbi pääseda.

«Eelmisel aastal ei pääsenudki 17A buss sealt 9. mail läbi ja pööras bussijaama juurest tagasi. Autod pargiti hooletult kahele poole teed ja sõiduteel oli nii palju jalakäijaid, et buss ei pääsenudki mööda Filtri teed lõpp-peatusse. Mupo hoidis küll lahti selle koha kalmistu väravate ees, kus bussid ümber pööravad, aga bussid sinna välja ei jõudnudki,» rääkis Roht.

Sellepärast transpordiamet otsustaski, et seal hakkab sõitma ka eribuss. Buss nr 42 sõidab marsruudil Autobussijaam – Juhkentali kella 9.51-18 ja väljub keskmiselt kolm korda tunnis.

Autobussiliinidel nr 13 Väike-Õismäe – Seli, nr 17 J.Sütiste tee – Autobussijaam, nr 17A J.Sütiste tee – Juhkentali, nr 23 Kadaka – Autobussijaam, nr 34A Viru keskus – Muuga aedlinn ja nr 57 Raudalu – Kalev suurendatakse sel pühapäeval veovõimet, asendades tavalised bussid liigendbussidega.
 

Seda tehakse Rohti sõnul seoses varasemate aastate kogemusega, et emadepäeval soovivad inimesed massiliselt sõita kalmistule lähedaste haudadele. Kõigil nimetatud liinidel pannakse pühapäeval sõitma pikad liigendbussid, s.t. asendatakse lühikesed bussid suurema mahutavusega pikkade bussidega.

«57. liin viib Liiva kalmistule, 34A - Pärnamäele ja Metsakalmistule, 23. liin Rahumäe kalmistule, 17A siselinna kalmistule ja sõjaväekalmistule,» loetles Roht. Bussijuhid jälgivad tema sõnul päeva jooksul olukorda liinidel ja annavad operatiivselt teada, kui kusagil peaks tekkima probleeme ülekoormusega. Sellisel juhul on autobussikoondis valmis sinna lisabusse appi saatma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles