Pronkssõduri juures tähistab võidupäeva suur rahvahulk

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas siselinna kalmistul asuva pronkssõduri juurde on kogunenud sadu inimesi, kes tähistavad seal Nõukogude Liidu võitu Hitleri-Saksamaa üle Teises maailmasõjas.

«Pronkssõduri juures on massiliselt rahvast, autosid, oleks nagu mairongkäik,» kirjeldas Postimees.ee reporter Urmas Tooming sündmuskohalt.

«Kohal on sadu ja sadu inimesi, osa läheb pärast lillede panekut Pronkssõduri jalamile kohe minema, osa jääb juttu rääkima. Lilli on monumendi juures kuhjas, Öise Vahtkonna auvalve seisab kõrval,» rääkis ta.

Veterane on tema sõnul kohal väga vähe. «Märkasin ainult kolme, kes ennast ka pildistada lubavad, enamuses on kohal noored. Mängitakse lõõtspilli, kõlavad «Den pobedõ» ja teised tuntud laulud.»

Värava juures korjab Öine Vahtkond seoses Vene kogukonnas toimuvate mingite valimistega allkirju. Telgis jagatakse Georgi linte, vene lipuvärvides lindikesi. Purjus inimesi eriti ei paista, mõned üksikud on.

«Bussijaamast mööda Filtri teed umbes kilomeetri jagu tuleks nagu pidev rongkäik. Mupo reguleerib surnuaia värava juures parklas liiklust,» kirjeldas ajakirjanik.

Kella poole kaheteistkümne paiku saabus pronkssõduri juurde ka Vene Föderatsiooni suursaadik Eestis Nikolai Uspenski koos kaaskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles