Tallinna päeval toimub palju põnevaid ettevõtmisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti saab Tallinn Helsingi eeskujul ka endale kalaturu.
Varsti saab Tallinn Helsingi eeskujul ka endale kalaturu. Foto: Peeter Langovits

Sel aastal on 15. mail peetava Tallinna päeva üheks keskseks sündmuseks Kalaturu avamine, kirjutab ajaleht Pealinn.

«Selles, et ka Tallinnal, nii nagu igal endast lugu pidaval merelinnal oleks kalaturg, on räägitud aastaid, seni paraku tulutult,» nentis abilinnapea Eha Võrk . «Nüüd saab see lõpuks ometi teoks, loodetavasti jätkub korraldajatel indu ning kalaturg pälvib piisavalt kauplemis- ja ostuhuvi. Kalaturu eesmärk on kaluritele ja kalasaaduste väiketöötlejatele värske saagi ja toodangu turustamise võimalust pakkuda ning ühtlasi Tallinna veel ühe vaatamisväärsusega ilmestada.»

Kalaturg hakkab tegutsema ajaloolises asukohas, vanalinna vahetus läheduses Kalamaja asumi serval Kalasadama kai ääres suve igal laupäeval. Tallinna päeval toimub ka lustlik kostümeeritud rongkäik «Reval kohtub Tallinnaga» Raekoja platsilt Vabaduse väljakule. Raekojas toimub tavapärane Aukodanike Kogu istung ning uutele aukodanikele vapi- ja teenetemärkide pidulik üleandmine. Chopini aasta tähistamiseks istutatakse Tallinna muusikakooli ette Chopini roosid. Õhtul kell kuus annab Vabaduse väljakul kontserdi ansambel Mahavok ning kell seitse annavad Mustpeade majas Tallinna filharmoonikud ja Eri Klas kontserdi «Kevadõhtu Mozartiga».

Tallinna päeva raames korraldatakse ka muuseumiöö - Tallinna muuseumid ja kesklinna luteri kirikud on tasuta külastamiseks avatud kella 18-22, pakutakse põnevaid ringkäike ja kauneid kontserte. Kell kaheksa õhtul algab Raekoja eest keskaegne protsessioon «Lübecki õiguse jälgedes», esinevad Tallinna Toomklubis tegutsevad teatrid. Vabaduse väljakul tutvustab sihtasutus Tallinn 2011 kultuuripealinna programmi - üles astuvad Tallinn 2011 projektipartnerid, sealhulgas tsirkusestuudio Folie, noorte trummiorkester, Tallinn Treff ja Simpel Session, kaksikkultuuripealinna Turu esindajad, rahvusooper ja rahvusballett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles