Esimeses kvartalis peatus Tallinnas rekordarv turiste

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas.
Turistid Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tänavu esimesel kolmel kuul peatus Tallinna majutusettevõtetes rohkem turiste kui varasematel aastatel samal perioodil.


Elanike reisimisaktiivsuse suurenemine, soodsad majutuspakkumised ning Tallinnas jaanuarikuus toimunud EM-võistlused iluuisutamises mõjutasid enim kolme kuu turisminumbreid. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga peatus majutusettevõtetes rohkem turiste, nende reisid olid pikemad ning majutusettevõtjate sissetulekud majutusteenuste müügist kasvasid.

Tänavu esimeses kvartalis majutati Tallinna majutusettevõtetes kokku 209 000 turisti. Võrreldes 2009. a sama perioodiga kasvas nii Tallinnas ööbinud väliskülastajate (kasv 19 protsenti) kui ka eestimaalaste (üks protsent) arv. Tallinna majutusettevõtetes veedeti 2010. aasta esimese kolme kuu jooksul kokku 392 200 ööd (kasv 22 protsenti).

Kõige enam turiste saabus Soomest (93 200), Venemaalt (27 300) ja Rootsist (8800). Prioriteetsete sihtturgude lõikes suurenes esimeses kvartalis kõige rohkem turistide arv Venemaa (9500 Vene turisti, kasv 53 protsenti) ja Soome (11 500 turisti, +14 protsenti) turgudel. Keskmine reisi pikkus oli 1,88 ööd ning võrreldes 2009. aasta sama perioodiga lühenesid siseturistide reisid (-3 protsenti, 1,50 ööd), kuid välisturistide reisid olid pikemad (+7 protsenti, 1,94 ööd).

Positiivsed arengud olid ka regiooni teistes pealinnades. Esimeses kvartalis kasvasid turistide ööbimised Tallinnas 22 protsenti, Helsingis 11 protsenti ja Stockholmis viis protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles