Mereakadeemia ja Tallinn korraldavad järjekordse purjeregati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahid Pirita sadamas.
Jahid Pirita sadamas. Foto: Liis Treimann

Homme toimub Tallinna lahel järjekorras üheteistkümnes avamerejahtide regatt Tormilind Cup, mida põhiliselt korraldab Eesti Mereakadeemia, kuid regatti toetab rahaliselt ka Tallinna linn.

Regati mereakadeemia-poolne põhikorraldaja Teet Kolk mainis, et Tallinn on oma abistava käe ulatanud juba teist korda. Konkreetset rahasummat ei soovinud ta nimetada.

Regati algatas 11 aastat tagasi Eesti Mereakadeemia. Tegemist on avamerepurjetamisega. Start antakse homme hommikul kell 11 Pirita jõe suudmest.

Tänaseks on registreerunud 24 jahti, mis suuruse järgi jaotatakse nelja rühma. Võistlejaid võib aga veel juurde tulla. Kõige väiksemad jahid finišeerivad Naissaare sadamas. Suuremaid aluseid ei saa Kolgi sõnul sinna lubada, kuna sadama akvatoorium on liiva täis uhutud.

Suuremad jahid lõpetavad Tallinna lahel toimuva võistluse Pirita jahtklubi sadamas. Lõpliku otsuse distantsi osas langetab võistluse peakohtunik Olev Roosmaa. Kõik sõltub tuulte suunast. Põhiline on see, et sõit oleks võistlejatele võimalikult huvitav.

«Kuna meie puhul on tegemist mereõppeasutusega, siis mida veel tähtsamaks pidada kui avamerejahtide võistlust,» märkis Kolk. «Seda võin ka öelda, et peale Muhu väina regati on Tormilind Cup suuruselt teine avamerejahtide võistlus Eestis.»

Regati võitjaid ootavad rändkarikad, teisi osalisi aga medalid ja väiksemad meened. Auhindade pidulikul kätteandmisel pakutakse kringlit ja teed sidruniga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles