Lastekaitsepäeval toimub Tallinnas palju põnevat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat. Foto: Liis Treimann.

Homsel lastekaitsepäeval toimub huvitavaid ja põnevaid ettevõtmisi nii Tallinna loomaaias, Kadriorus, Vabaduse väljakul kui ka mujal linnas

Kell 12 – 18 tähistatakse Kadrioru noortepargis muuseumi Miia-Milla-Manda ja pargi koostöös lastekaitsepäeva. Toimub palju ettevõtmisi ja kontserte, millest lapsed saavad ka ise osa võtta. Esinevad lastekoorid, tantsutrupid ning tsirkuseartistid, kes õpetavad lastele trikke. Lastega mängivad Väike Tom, Haribo Karu, Prügihunt ja teised.

7-12-aastased lapsed saavad osa võtta mänguturust, kus vahetatakse, ostetakse ja müüakse vanu lelusid, raamatuid ja muud kraami.

Loomaaed kutsub lastekaitsepäeval vaatama uusi ekspositsioone ning muidu lõbusalt aega veetma. Tuulikuplatsil esinevad muusikud ja toredad tantsulapsed. Püsti on pandud ka voolimise telk, kus saab meisterda plastiliinist karu, kaelkirjakut või keda iganes.

Juku mängumaa kutsub loomaaias kõiki näomaalingute kooli, korraldab asfaldijoonistuste võistluse ning laseb lastel rulltosse proovida.

Eesti Väikeloomaarstide Selts tutvustab interaktiivset harivat õppematerjali, kuidas hoida ära koerahammustusi.

Karude juures ootab lapsi vahva Mõmmik, kes pakub lastele mitmesugust tegevust ja põnevaid mänge. Tublimad osalejad saavad preemiaks auhindu ja kosutuseks limonaadi.

Tallinna keskraamatukogu avab loomaaias looduse lugemissaali, kus kõik huvilised saavad osaleda viktoriinides, vaadata nukuetendusi, joonistada, meisterdada ning lahendada ristsõnu. Esimene ettevõtmine algab lugemissaalis kell 11 ning viimane kell 16. Lugemissaal asub rebaste ja huntide puuride läheduses.

Elevantide vaatetorni juures aitab Rocca al Mare keskus teha loomateemalisi näomaalinguid. Ringi tatsab elevendimaskott, kes korraldab parima elevendiportree joonistamise ja voolimise võistluse.

Linnutiikide paviljoni vastas saab tasu eest lasta endale valmistada iseenda fotoga rinnamärgi. Uues piisonite vaatepaviljonis saab mängida lauamängu, mis paneb proovile laste teadmised metsast ja loodusest

Uksed avab taas laste loomaaed, kus lapsed saavad uudistada lemmikloomi ja patsutada kääbuskitsi. Näha saab erinevaid merisigade tõuge ja kuulda, kuidas nende eest õigesti hoolitseda.

Lastekaitsepäeval kehtib loomaaias 7-69-aastastele sooduspilet hinnaga 20 krooni, alla 7-aastased ning 70-aastased ja vanemad saavad loomaaeda tasuta.

Vabaduse väljakul toimub 1.juunil lastele ja noortele suunatud mittetulundusüritus «Alpha Omega päev», kus osalevad erinevad noorteorganisatsioonid ning toimuvad töötoad. Ettevõtmise korraldab MTÜ Peace Child Eesti. Projekti toetab Tallinna spordi- ja noorsooamet.

Lindakivi kultuurikeskuses Lasnamäel toimub lastekaitsepäeva pidu «Naeratusest algab sõprus». Pidu algab kell 18 trepikontserdiga, kus esinevad loomingukeskuse Aplaus solistid, võimlemisklubi Piruett lapsed, hip-hop tantsijad ja muud kollektiivid. Balbiino jagab lastele tasuta jäätist. Kell 19 on samas Eduard Tomani kontsert. Kõik ettevõtmised on tasuta.

Nukuteatris on lastekaitsepäeval suur kontsert, kus luuakse sild erinevate kultuuride ja traditsioonide vahel. Esinevad Maire Eliste laulustuudio solistid, mudilaskoor, Pirita kammerkoor ja Vene kultuurikeskuse laulustuudio. Õhtu seob tervikuks Jaagup Kreem. Piletid maksavad 150 ja 100 krooni. Soodushind kehtib õpilastele ,üliõpilastele, õpetajatele, invaliididele koos saatjaga ning pensionäridele. Eelkooliealised lapsed saavad kontserdile tasuta.

Lastekaitsepäeva tähistatakse ka Rotermanni kvartalis. Esinevad mitmed artistid. Lastel on võimalik joonistada, käsitööd teha ja kokata. Nendega mängib Lotte. Kobarkinos esilinastub kell kaks pärastlõunal 3D-film "Shrek nüüd ja igavesti". Draakon jagab Kalevi komme ning jänkupoiss Nesquiki pulgajäätist.

Mustamäel Kadaka lasteaia õues (Akadeemia tee 66) toimuvad murumängud Kaladaka külas. Haaberstis tähistatakse sealse vaba aja keskuses lastekaitsepäeva koos lasteaedade vanemate rühmade ja esimeste ning teiste klasside õpilastega. Pidu algab juba kell kümme hommikul.

Tallinna Puuetega Inimeste koda (Endla 59) kutsub osa saama heategevuskontserdist laste leinalaagri toetuseks. Kontsert algab kell 16. Leinalaagris saavad abi lapsed, kes on kaotanud mõne oma lähedastest - isa, ema, õe või venna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles