Transpordiamet: Volta tänav on loomulik parkimisala piir Kalamajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Kalamaja tänava endine elanik Liina Remmer ei poolda Kalamaja tasuliseks parkimisalaks muutmist.
Uus-Kalamaja tänava endine elanik Liina Remmer ei poolda Kalamaja tasuliseks parkimisalaks muutmist. Foto: Priit Simson

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo kinnitas, et tasulisel parkimisalal peab olema mingi loomulik piir. Kristiine linnaosa pool on selleks raudteetamm, Kalamajas aga Volta tänav, kus elamuala lõpeb.

«Tasulise parkimisala laiendamise eelnõu on linnavolikogu menetluses,» ütles Harjo. «Kui Põhja-Tallinna linnaosavalitsus arvab teisiti, siis peavad nad oma parandusettepaneku linnavolikugule esitama.»

Transpordiameti seisukoht on selline, et praegu Kalamaja elamuala keskelt kulgev tasulise parkimsala piir on ebaõnnestunud lahendus.

«Meil on ka pildimaterjali, et tasulise parkimisala piiri taga tekib kohe autouputus,» märkis Harjo. «Kõige parem parkimisala piir on raudteetamm. Põhja-Tallinnas võib looduslikuks piiriks pidada Volta tänavat, kus ühel pool on elupiirkond ning teisel pool algab tööstusala. Seepärast me piiri mööda Volta tänavat tõmbasimegi.»

Transpordiamet ei kavatse linnavolikogu menetluses olevasse eelnõusse mingeid muudatusi pakkuda. Ülejärgmisel nädalal on eelnõu teine lugemine, siis tuleb ka mingi otsus langetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles