Koolijuht: algklassides tuuakse ikka õpetajale lilli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja põhikooli kolmandate ja neljandate klasside õpilastele lõppes täna kooliaasta.
Kalamaja põhikooli kolmandate ja neljandate klasside õpilastele lõppes täna kooliaasta. Foto: Mihkel Maripuu

Kalamaja põhikooli algklasside lõpuaktusel täna hommikul võis näha, et õpetajad käivad ringi, lillesülemid käes. Direktor Marko Rööpson kinnitas, et väiksemad lapsed austavad oma õpetajat jätkuvalt kevadlillede kinkimisega.

«Vanasti oli see kindel traditsioon, et klassijuhatajale toodi lõpuaktusel lilli,» märkis Rööpson. «Algklassides on see praegugi nii, aga vanemates klassides enam mitte.»

Ta lisas, et nooremad õpilased esimesest kuni neljanda klassini on üldse tublimad – tunnistustel ilutsevad neil enamuses ikka neljad ja viied. Vanemaks saades kaob lastes huvi hästi õppimise vastu millegipärast ära.

290 õpilasega Kalamaja põhikool kihas täna hommikupoolikul kui mesilaspere. Nooremad lapsed olid kella kümneks tunnistused juba kätte saanud ning valgusid mööda ümberkaudseid tänavaid laiali, et minna koju vanematele tunnistusi ette näitama.

Neljanda klassi edukalt lõpetanud Diana Reinsalu ütles, et käib peaegu terve suve iluuisutamislaagrites, kus temaga tegelevad Venemaalt pärit tunnustatud treenerid, aga ka tema oma treener Tiiu Valgemäe.

«Algul oli plaan ka Islandile sõita, aga see sõit jääb tuhapilvede tõttu ära,» ütles Diana.

Armastus iluuisutamise vastu on Dianale ilmselt geenidega kaasa antud, sest tema isa Raimo Reinsalu on samal alal tulnud Eesti meistriks ning peab praegu kohtuniku ametit. Diana on jääl olnud kolmandast eluaastast alates.

Kolmanda klassi selja taha jätnud Mark Andre Udikas kinnitas, et läheb suvel tantsulaagrisse. Ta on peotantsu teinud juba kolm aastat ning võistlustel isegi kuldmedaleid võitnud. Seekordne laager toimub Kose-Uuemõisa vanas mõisahoones.

Tundub, et Kalamaja põhikooli õpilaste hulgas on peotants üldse populaarne. Ka Agnes Elise Jakobson ütles, et kolmas klass sai kenasti lõpetatud ning nüüd läheb ta Pirita tantsulaagrisse šõutantsu harjutama.

Samuti kolmanda klassiga edukalt hakkama saanud Mariett Põime kinnitas aga, et tema läheb suvel Väike-Maarjasse vanaema juurde, aga võib-olla ka Soome. Seega on ees ootamas mõnus suveaeg.

Direktor Rööpson on oma kooli üle uhke – 1915. aastal valminud ning hiljuti põhjalikult korda tehtud majja tuleb õpilasi aina juurde. Sügisel peaks lisanduma 50 last, aga see pole kindlasti veel kõik, sest Kalamajas on palju noori peresid, kes Eesti iibe eest usinalt hoolt kannavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles