Tallinn kihas särasilmsetest ja kilkavatest koolilastest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Lember uudistab oma poja Joonas Mengeli esimese klassi tunnistust.
Karin Lember uudistab oma poja Joonas Mengeli esimese klassi tunnistust. Foto: Artur Sadovski

Tänane päikesepaisteline, kuigi veidi tuuline ilm Tallinnas oli justkui loodud lõpuaktuste korraldamiseks pealinna koolides. Linn täitus ennelõunal kiiresti vabadust nautivatest koolilastest.

«Pidu, rand ja sõbrad,» vastasid täna enne keskpäeva koolitunnistuse kätte saanud Westholmi gümnaasiumi kaheksanda klassi lõpetanud neiud küsimusele, mida nad nüüd tegema hakkavad.

Malevasse ei pidavat nad minema. Keegi mainis aga, et läheb maale vanaema juurde. Üks neiu ei häbenenud öelda, et jäi matemaatikas suvetööle. Ikkagi raske aine, eriti tüdrukutele.

Neiud hüüdsid nagu ühest suust, et üks aasta on veel põhikooli lõpuni jäänud – sügisel tuleb õppimist tõsiselt võtma hakata. Selline piinav kohustus ei seganud neid aga täna end tõeliselt vabalt tundmast ning ainult suvele, päikesele ja sõpradele mõtlemast.

Reaalkooli esine ja ümbrus kihas väiksematest ning suurematest õpilastest. Aktused olid lõppenud ning lõbusad poisid-tüdrukud liikusid eri suundades. Üks päris pisike neiu hüüdis teistele, et tema võib nüüd ka üksi Solli minna. Silmas pidas ta loomulikult Solarise keskust, kuhu suundus suur hulk kilkavaid noori. Mõned kambad suundusid aga kaugemale Viru keskuse poole.

Reaalkooli staadionil tagus osa poisse veel viimast korda enne suvevaheaega mõnuga jalkat.

Esimese klassi lõpetanud Sten-Markus Reintam oli uhke, et õpetajad olid tema teadmisi kolmel korral hinnanud hindega «suurepärane» ning neljal korral «heaga». Ei ühtegi hinnet «võib rahule jääda». Ta selgitas, et esimeses klassis päris hindeid ei panda ning kiituskirju ka ei anta.

Sten-Markuse ema Katrin Sikk ütles, et poeg läheb nüüd Reaalkooli korraldatud spordilaagrisse Võrumaale.

Samuti edukalt teise klassi jõudnud Joonas Mengel näitas uhkelt oma tunnistust, kus samuti ilutsesid vaid hinded «suurepärane» ja «hea». Tunnistusel on ka koht, kuhu iga laps sai ise märkida, kuidas ta oma edasijõudmist hindab.

Joonas ütles, et esimene klass oli päris lihtne. Nüüd läheb ta nädalaks ajaks linnalaagrisse ning pärast seda Viljandimaale sõpradele külla.

Vanemate klasside õpilased tegid ühispilti Vabadussõjas langenud Reaalkooli õpilaste ausamba juures.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles