Ringkonnakohus jättis Mustpeade Maja linnale

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ball Mustpeade Majas
Ball Mustpeade Majas Foto: Toomas Huik

Tallinna ringkonnakohus tühistas valitsuse 2008. aasta korralduse, millega valitsus keeldus Mustpeade Maja tagastamata jätmisest.


«Ringkonnakohus tühistas Tallinna linna kaebuse ajendiks olnud valitsuse korralduse, millega lükati tagasi Tallinna linnavolikogu ettepanek jätta Mustpeade Maja hoonetekompleks tagastamata,» teatas abilinnapea Eha Võrk.

Abilinnapea kinnitusel on Mustpeade Majal  siinses kultuurielus väga oluline koht, mistõttu linnavõim on seisukohal, et Mustpeade Maja peab säilitama kultuurifunktsiooni ka edaspidi ning hoonetekompleksi tagastamine on ebaotstarbekas.

Mustpeade Majas toimub aastas umbes 300 erinevat üritust.

16. sajandist pärinev hoonetekompleks on suure kultuuriajaloolise tähtsusega riiklik arhitektuurimälestis. Tallinna linna tellimusel tehti aastatel 1987-1990 hoones põhjalik restaureerimine, mille käigus taastati hoone kultuurifunktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles