Kunstiakadeemia lammutamine jätkub veel ühel ööl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia hoone üks kõrge osa on veel püsti.
Kunstiakadeemia hoone üks kõrge osa on veel püsti. Foto: Peeter Langovits

Naabermajade elanike pahameele põhjustanud Kunstiakadeemia hoone öine lammutamine jätkub veel ühel ööl, sest osa kõrgest seinast on alles püsti.

Kunstiakadeemiat lammutava Aspen Grupi juhataja Kaidar Erik ütles, et tööd käisid ööl vastu eelmist laupäeva ja pühapäeva ning veel oleks vaja hoone Gonsiori tänava poole jäävat seina lammutada eeloleva laupäeva öösel vastu pühapäeva. Tööd kestaksid umbes kolm tundi.

Erik selgitas, et öösiti tehakse lammutustöid just seepärast, et päeval oleks see liiga ohtlik Kunstiakadeemia kõrval asuvatele bussipeatustele. Seda väidet kinnitab seegi, et öise lammutuse ajal kukkus üks seina osa bussiootepaviljoni katusele ning lõhkus selle.

«Loomulikult oli meil luba olemas, linna transpordiameti luba, muidu ei oleks me saanudki seda tööd teha,» väitis Erik. «Päevaks ei saanud me kõnnitee sulgemise luba just tänu sealsetele bussipeatustele, kus liigub sadu inimesi.»

Järgmise laupäeva öösel tööde tegemiseks Aspenil veel luba ei ole. Firmal oli plaan kõrge sein kahe ööga maha võtta. Naabermajade elanikud kutsusid aga politsei ja mupo kohale ning tööd tuli paariks tunniks peatada. Seetõttu ei saadudki kahe ööga hakkama.

Tallinna transpordiameti peaspetsialist Urmas Vinni kinnitas, et Aspen Grupil oli tõesti kaheks ööks Kunstiakadeemia juures Gonsiori tänava ajutise sulgemise luba. Põhjuseta niisuguseid lubasid amet ei väljasta. Aspen Grupp sai loa selleks, et teha öösiti lammutustöid, kuna päeval ei ole seda võimalik teha.

Vinni sõnul anti tänava sulgemise ajutine luba just nädalavahetuseks, sest argipäeva öösel oleks see tööl käivaid inimesi rohkem häirinud. Järgmise laupäeva ööseks ei ole transpordiamet veel luba väljastanud. Vinni sõnul tuleb seda arutada ning Aspeni põhjendused ära kuulata.

Mupo juhataja Kaimo Järvik ütles, et naabermajade elanike kaebusest lähtuvalt algatati Aspeni suhtes väärteomenetlus. Selle käigus tuleb selgeks teha, kas tänava sulgemise loast piisab, et öösel lammutustöid teha või on veel mingit luba vaja.

«Transpordiamet annab välja tänava sulgemise lubasid, kuid see ei tähenda veel, sel ajal võib ehitustegevust teha,» mainis Järvik. «Tallinnas kehtib heakorraeeskiri, mis kohustab õhtul kell üksteist igasugused tööd lõpetama, välja arvatud avariitööd.»

Järviku sõnul tekitas probleemi see, et Aspeni töömeestel ei olnud reede öösel vastu laupäeva ette näidata ühtegi luba või selle koopiat. Laupäeval esitas Aspen siiski mupole tänava sulgemise loa koopia. Firma teine möödalaskmine oli see, et naabermajade elanike hulgas ei tehtud piisavalt teavitustööd.

Järvik mainis ka seda, et igasuguste lammutustööde ajal on linnas tolmu tekitamine keelatud. Kunstiakadeemia juures on aga sageli tolmupilvi näha olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles