Leping sundis haljastajaid Tallinnas õitsvad kevadlilled üles kaevama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas asendatakse kevadlilled suvelilledega.
Tallinnas asendatakse kevadlilled suvelilledega. Foto: Peeter Langovits

Tallinna haljastajad kitkusid Viru väljakul, Russalka ristmikul ja mujal kesklinnas asuvatest lilleklumpidest täisõites  võõrasemad üles ning istutasid nende asemele suvelilled, sest nii nägi ette linna ja haljastajate vaheline leping ning vastav ajagraafik.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul näitas käesolev, erakorraliste ilmasikuoludega aasta, et kevadlillede asendamisel suvelilledega tuleb lähtuda mitte kalenderplaanist vaid tegelikest ilmaoludest.
 
Hiline ja külm kevad oli soodus linna haljasaladele istutatud võõrasemataimedele ning ajaks, mil haljastajatel  oli lepingujärgne kohustus kevadlilled suviste vastu vahetada, õitses suur osa kevadlilli veel täies õiteilus.

Kuna senine praktika on näidanud, et võõrasemade õitsemisaeg lõpeb enne jaanipäeva, olid lepingudki sõlmitud vastavalt sellele ajagraafikule ning suvelillede ümberistutusega alustati tavapärases tempos.

«Kahjuks ei olnud lepingutes piisavalt arvestatud ilmastikuoludega, mistõttu vaatame kõik järgmiseks aastaks planeeritavad lilleistutusega seotud lepingud üle ning muudame need vastavalt ilmastikuoludele paindlikumaks,»   lubas keskkonnametit kureeriv abilinnapea Boroditš.

Kokku istutati tänavu pealinnas 53 103 suvelilletaime. Istutustöid tegid AS Mustamäe Haljastus ja OÜ Keskkonnahooldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles