Galerii: Microsofti kaasasutaja Paul Alleni jaht viibib Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees.ee toimetusse saabus laupäeva hilisõhtul vihje, et Tallinna sadamas seisab maailma üks suurimaid luksusjahte Octopus, mis kuulub Microsofti kaasasutajale Paul Allenile.

Nii Tallinna Sadama koduleht kui MarineTraffic.com kinnitavad, et Paul Alleni luksusjahile vastavate parameetritega alus nimega Octopus tõepoolest Tallinna sadamas seisab. Laeva trajektoor näitab, et enne Tallinnat on see peatunud Kopenhaagenis.

Postimees.ee-le teadaolevat Paul Allen ise laeval ei viibi, vaid see on välja renditud venelastele. Välja renditud on see olnud ka varem, näiteks tähistas sellel 2009. aasta saabumist Georg Soros.

126 meetri pikkune Octopus on suuruselt maailma üheksas jaht, millel on muuhulgas kaks helikopteri maandumisplatsi, allveelaev ja seitse paati. Alusel on 60-liikmeline meeskond ning laeva ülalpidamiskulud on väidetavalt 384 000 dollarit nädalas, mis teeb 20 miljonit dollarit aastas. Laeva enda väärtuseks hinnatakse 200 miljonit dollarit.

Paul Allen on maailma üks rikkamaid inimesi ning tema varandus küündib väidetavalt 13,5 miljardi dollarini. Talle kuulub ka 92-meetri pikkune jaht Tatoosh. Mõlemad kuuluvad saja maailma suurima jahi hulka.

Vaata SIIT Paul Allenile kuuluvat jahti Octopus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles