Vene saatkonna autojuht tabati taas joobes juhtimiselt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni saatkond Tallinna vanalinnas.
Vene Föderatsiooni saatkond Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits.

Politsei peatas neljapäeva hilisõhtul Tallinna kesklinnas Venemaa Föderatsiooni saatkonna auto, mille juht oli joobes; ka kaks nädalat varem oli sama juht tabatud joobnuna rooli tagant.

Neljapäeval kell 23 jäi Põhja prefektuuri politseipatrullile Kadriorus kihutamisega silma diplomaatilise registrinumbriga Volvo, mis kaldus Vilmsi tänaval korduvalt vastassuunavööndisse, patrull peatas sõiduki Vilmsi ja Lubja tänava ristmikul ning tuvastas, et roolis oli joobetunnustega Vene saatkonna töötaja, 49-aastane Stanislav Rysich, vahendas ERR Uudised.

Kuna tegemist oli saatkonna töötajaga, kellele Viini konventsioon tagab diplomaatilise puutumatuse, siis kutsus patrull sündmuskohale politsei- ja piirivalveameti valvebüroo saatkondade valvetalituse patrulli ja Vene saatkonna esindaja, kes oma töökaaslase koju toimetas.

Sama Vene saatkonna sõiduk oli politseile silma jäänud ka 9. juulil kell 5.20 Tallinnas Narva maanteel. Politsei teavitas mõlemast juhtumist välisministeeriumi edasise seisukoha võtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles