Segadus paadimaksu ümber jätkub

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veesõidukid Pirita jahisadamas.
Veesõidukid Pirita jahisadamas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiamet soovib riigi maanteeameti registriosakonnalt veesõidukite paadimaksuga maksustamiseks vajalikke andmeid, sealt aga väidetakse, et kõikide maksu alla käivate paatide andmed on juba edastatud.


«Kohalike maksude seaduse järgi soovib Tallinn koguda maksu tehnoülevaatusele kuuluvatelt väikelaevadelt, meresõiduohutuse seadus nendelt laevadelt aga ülevaatust ei nõua. Seega ei saa liiklusregister Tallinnale infot edastada, kuna register lähtub meresõiduohutuse seadusest. Väikelaevadele teostatakse ülevaatust nende registreerimisel või juhul kui vahepeal on väikelaeva ümber ehitatud.» rääkis maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar.

Transpordiameti jurist Talvo Rüütelmaa on teisel arvamusel. «Registripidaja on kohustatud esitama valla- ja linnavalitsustele nende taotlusel väikelaevade kohta paadimaksuga maksustamiseks vajalikud andmed. Registripidaja ei ole esitanud andmeid sellest, et millised paadid kuuluvad tehnilisele ülevaatusele.» selgitas ta.

«Tallinn soovib saada infot ülevaatusele kuuluvate väikelaevade kohta, aga mereohutuse seadus ütleb, et väikelaevad ei pea ülevaatusel käima. Ülevaatuse alla käivate tööpaatide osas on maanteeamet Tallinnale andmed esitanud 90 aluse kohta," täpsustas Vijar.

Tallinn on tänavusse eelarvesse planeerinud kümme miljonit krooni paadimaksust saadavat tulu. Paadimaks on 500 krooni paadi pikkuse iga poole meetri eest 4-12 meetri pikkuste paatide puhul ehk 4000 kuni 12 000 krooni ühe maksustatava paadi eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles