Kassi päästmine botaanikaaiast osutus keeruliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu otsast päästetud kass põgenes sündmuskohalt.
Puu otsast päästetud kass põgenes sündmuskohalt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul kulus päästjatel kassi puu otsast allatoomiseks poolteist tundi, sest enne tuli ära oodata botaanikaaia juhtide luba territooriumile pääsemiseks.

Eile kell 21 sõitsid Mustamäe päästjad koos redelautoga Tallinna botaanikaaeda, et seal puu otsast kassi alla aidata. Põhja-Eesti päästekeskus teatas, et kuna botaanikaaia töötajad ei lubanud redelautol murule sõita, tuli selleks pool tundi oodata botaanikaaia juhtide luba.

Botaanikaaia direktor Karmen Kähr seevastu selgitas Postimees.ee’le, et pargivahi kutsel tuli asedirektor isiklikult kohale selleks, et vältida päästjate rasketehnika kinnijäämist pehmel pinnasel. «Pirita jõe kaldal, nagu me oleme, palju on vihma tulnud, seetõttu on meil palju pehmeid kohti, kuhu oleks redelauto võinud sisse vajuda,» tõrjus ta väiteid, nagu oleks töötajad kartnud muru rikkumise pärast. Kuna õhtusel ajal oli botaanikaaia territoorium suletud, tuli pargivahil juhtkonnalt luba küsida värava avamiseks.

Päästekeskuse pressiesindaja teatel saadi kass lõpuks puu otsast alla kell 22.24, mille järel päästetud kass põgenes sündmuskohalt.

Kähr lisas, et puu otsast päästetud kass on varemgi omaniku käest putku pannud ja botaanikaaias end peitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles