Kunstiakadeemia avas uue õppeaasta kapates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi uuest Eesti Kunstiakadeemia (EKA) õppehoonest Tallinna kesklinnas pole veel ei kippu ega kõppu, siis see kunstitudengeid ei morjendanud. Tänavune õppeaasta avati pidulikult tühjal platsil, kus hoonest võis aimu saada vaid liivaga maha märgitud piirjoontest.

«Mul on teile üks palve, palun astuge majja sisse,» alustas EKA rektor Signe Kivi oma avakõnet, muretsedes ka sellepärast, et aktusel osalejad kujuteldavatest klaasustest ikka eemal seisaks, sest muidu võib nendega pihta saades end vigastada.

«Ja kuigi paljud on öelnud, et see tühi plats on ilma majatagi ilus, alustatakse ehitustöid siis, kui arheoloogilised väljakaevamised on lõpetatud,» rääkis Kivi rõõmustades.

Lausunud avasõnad, tervitanud uusi üliõpilasi, tutvustas rektor ka kooli sümboolikat – lilla ja oranž värv, lipp ning tekkel. Siis aga kappas platsile lumivalge hobune, kelle seljas valgete tiibadega noormees, ülakeha paljas. «Hobuse seljas istuva noormehe nimi on Perseus,» lausus Kivi uhkelt. Hobune nimega Pegasus on EKA vapiloom.

Tänavu võeti EKA-sse vastu 288 üliõpilast erinevatele erialadele. Hoolimata sellest, et kunstiakadeemial pole praegu enda hoonet ning tudengid on õppima suunatud 7 erinevasse Tallinna hoonesse, ei heidutanud see noori, sest soovijaid akadeemias õppima asuda oli 892.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles